De kwaliteit van kaviaar

De kwaliteit van kaviaar

Natuurlijke kaviaar

Onze kaviaar is 100% natuurlijk, en wordt gewassen met een laag zoutgehalte. De hoeveelheid zout waarmee de kaviaar gewassen is, beïnvloed de smaak. Veel mensen denken dat kaviaar zout of ziltig is, maar van nature is dat niet. Het zout wordt toegevoegd om de kaviaar te laten rijpen, maar ook om de houdbaarheid te verlengen.

Borax in kaviaar

Ook E middelen zoals Borax(E284) worden gebruikt om de kaviaar langer houdbaar te maken. Door de toevoeging van dit conserveringsmiddel wordt de natuurlijke smaak van de kaviaar aangetast. Maar ook de kwaliteit van de kaviaar gaat achteruit. De eitjes van de kaviaar gaan hierdoor aan elkaar kleven, in een slijmerige substantie die gecreëerd wordt door de Borax. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Gelatine, waarin ook Borax gebruikt wordt.

Caviar Master

De persoon die de bereiding verzorgt, heeft een grote invloed op de uiteindelijke kwaliteit van de kaviaar. Het oogsten van de kaviaar komt zeer precies, slechts in een kort tijdsbestek is de kaviaar in optimale staat. Precies op dat moment moet de kaviaar geoogst worden. Onze Caviar Master Ilham Iskenderov heeft meer dan 100 jaar ervaring in kaviaar in zijn bezit.
Ilham heeft een 6e zintuig voor de selectie van steuren waarvan de kaviaar in optimale conditie is. Zonder hulp van echo apparatuur of het aanprikken van de kaviaar weet hij de juiste steuren te vinden. Bij het wassen van de kaviaar gebruikt hij precies genoeg, maar altijd zo min mogelijk zout, om de smaak optimaal te houden. 
Dit resulteert in een sublieme kaviaar, perfectie eitjes en een smaak als geen ander!


Vorig artikel Volgend artikel